×
Your cart is empty.
Burn-out is een Mindset
11 oktober 2017 Hannah

Burn-out is een Mindset

Posted in Innerlijke kracht

Leestijd - 5 minuten

Je mindset tijdens een burn-out, niet bepaald het makkelijkste onderwerp om over te babbelen, maar wel heel belangrijk en interessant. Wanneer je een burn-out hebt betekend het dat je te lang bent doorgegaan, je bent hierdoor enorm uitgeput geraakt. Je kan je nu afvragen waarom jij al die tijd hebt doorgezet, mocht je dit nog niet weten. Echter wil ik het daar vandaag niet over hebben. Ik wil wat dieper ingaan op je mindset, dat is namelijk iets veel interessanters.

Je mindset tijdens een burn-out

De mindset wordt tegenwoordig in een positief daglicht neergezet, en trouwens -> dat is absoluut positief. Echter wil ik eens verder kijken en de ommekeer van een bepaalde mindset naar boven halen. Ik heb het dan over de mindset tijdens je burn-out.

Ik spreek nu even voor mijzelf, ik kan mij namelijk nog herinneren dat mijn mindset ontzettend sterk was op het gebied van niet opgeven & blijven doorgaan. Het maakte mij niet uit hoe moe ik was, hoe ver ik in de voorbereiding van een bodybuilding show zat of hoe ik mij voelde. Ik moest iets doen & dan deed ik dat gewoon. Ik had heel duidelijk voor ogen wat ik wou, en had daar een bepaalde mindset omheen gecreëerd.

Nu weet ik dat ik teveel discipline heb, overigens ook iets wat vaak tegen mij gezegd is. Wat je daarvan vindt kan ik niet zeggen, maar dat zegt wel iets. Ik weet namelijk dat als ik eenmaal iets wil, er volledig voor ga. Er is niemand die mij er dan van kan overtuigen dat ik moet stoppen, of een andere weg moet inslaan. Echter moet ik heel scherp mijn harmonie in de gaten houden. Ik ben gevoelig voor verslavingen & voor mij is het makkelijk om teveel te doen. Stoppen is lastig, althans dat was altijd zo. Tegenwoordig heb ik harmonie gevonden in mijn leven, business & mind.

Mindset, geen grenzen erkennen

Maar zo’n extreme mindset, dat was dus ook tijdens mijn burn-out. Mijn mindset was zodanig dat ik er toentertijd alles aan deed om mijn opleiding af te maken, naast het vele trainen. Ik bedacht mij ook nog eens om van een 2e jaars-stage een derde jaars stage van te maken. Gewoon om te laten zien dat ik dat kon. De beweegredenen lagen dan ook buiten mij om & het draaide niet om mijzelf.

Hartstikke leuk natuurlijk een mindset die je verder helpt. Echter had ik een mindset die zodanig was ingesteld dat ik mijn grenzen continue bleef overgaan. Ik moest & zou het halen. Ik weet namelijk dat je alles kan bereiken als je er alles maar aan doet. Daarom weet ik nu wat ik moet doen als ik weer een nieuw programma neerzet of een ander nieuw idee heb. Mijn mindset kan extreem zijn & dat alles heeft te maken met 6 verschillende vlakken.

Gevaarlijke mindset

Nu is het logisch dat er niet veel over gepraat wordt, die extreme mindset. Je mag namelijk blij zijn met zo’n mindset, althans dat is wat er gezegd wordt. 

Toch is het een interessant onderwerp, en het afdoen met “Je mag blij zijn” vindt ik absurt & niet over nagedacht. Alles is prachtig, maar teveel is nooit gezond of goed.

Dat de meeste mensen juist geen actie ondernemen en blijven kabbelen in hun huidige leven waar ze niet echt blij mee zijn, kunnen ‘wij’ weer niks aan doen.

Snap je wat ik bedoel?

Perspectief …

Ik pik nu een kant, om te laten zien dat het er maar net vanaf hangt vanaf welk perspectief je het bekijkt. Begrijp je wat ik bedoel?

Mensen met een burn-out of die een burn-out hebben gehad doen dat niet omdat ze het leuk vinden. Ze blijven maar doorgaan, & weten vaak niet hoe ze moeten stoppen totdat ze er letterlijk bij neervallen. Ze moeten zich groot houden, nog even doorgaan, niet piepen & ze vertellen zichzelf van alles om maar door te kunnen blijven gaan.Eigen schuld dikke bult? Nee, net zo niet als dat de ander niet van zijn luie reet van de bank af komt.

Echter kan dit probleem wel aangepakt worden, omdat de oorzaken diep van binnen liggen.

Maar echt heul diep ..

Je mindset, gebruik het als een wapen om verder te komen in het leven.

Je mindset tijdens een burn-out is uit balans. Het leven dat je leeft en het doorgaan op je karakter kan soms heel goed van pas komen. Echter komt er een moment dat je rust moet nemen & een stap terug moet zetten. Bij mensen met een burn-out wordt die stap overgeslagen. De mindset tijdens een burn-out is te gefocussed op het eindresultaat en gaat dus over lijken. Oftewel ten koste van jezelf.

Je mindset tijdens een burn-out, daar kan je echt enorm veel van leren & meenemen. Daarom is het belangrijk om naar je mindset te kijken als je een burn-out hebt. Waarschijnlijk doe je dat al, maar ga er eens echt voor zitten.

Dit wordt wellicht wel een beetje behandeld tijdens herstel, maar diepgang zit er nooit in. En dat is juist waar het cruciale punt ligt, het punt dat verschil gaat maken.

Vooral als je al een burn-out achter de rug hebt.

Het is heel belangrijk dat je gaat naar precies wat voor mindset je hebt (gehad) tijdens je burn-out. Hoogstwaarschijnlijk zijn de oorzaken daarvan nog steeds aanwezig, diep, diep van binnen.

Die worden namelijk niet aangepakt.

Tijd kost geld ..


Oorzaken van je burn-out mindset

Je burn-out mindset wordt gecreëerd door de volgende dingen;

  • Overtuigingen
  • Opvoeding
  • Trauma’s
  • Essentie/Waarden
  • Visies

Zoals je kan zien zijn dit nogal wat achterliggende dingen, ze zijn ook allemaal met elkaar verbonden. Wat het overigens nog ingewikkelder maakt. Daarom zeg ik ook altijd – 3 maanden herstel van een burn-out is symptoombestrijding.

Het is tijdelijk, zodat je voorlopig weer even vooruit kan 🙂

Leestijd - 1 minuten

Wil jij voor altijd Goodbye tegen je Burn-out te zeggen?

MIJN 3 GEHEIMEN

Bekijk mijn gratis video “3 grote geheimen om nooit meer in een burn-out te knallen”.
Deze 3 geheimen heb ik ontdekt in de afgelopen 15 jaar met 3 hele zware burn-outs!

 

Lengte: 7:13 min

  • Inzicht in de 3 geheimen achter de échte oorzaak van je burn-out
  • Direct aan de slag met de kennis die je krijgt
KRIJG DIRECT TOEGANG

Laat een reactie achter

reacties