×
Your cart is empty.
Unicorn talent, dat ben jij!
15 augustus 2016 Hannah

Unicorn talent, dat ben jij!

Posted in Innerlijke kracht, Visie

Leestijd - 3 minuten

Je wordt jezelf! #talent #unicorn Okay okay, unicorn talent bestaat niet maar klinkt wel erg leuk! Toch? Waarom had je daar niet eerder aan gedacht? #unicorntalent Je wou altijd dierenarts worden, weet je nog? Toen je een kleine gup was, misschien was het ook wel brandweerman. Maar je veranderde vaker en vaker van mening naarmate je ouder werd. Je kreeg les op school, je kreeg van je vriendjes en je vriendinnetjes mee wat zij allemaal wouden worden. 

Talent als klein kind

De één wou piloot worden, de ander juffrouw of wacht dat je van treinmachinist? Toen ging je naar de middelbare en daarmee veranderde je mening en je gevoel. Je wou ergens bij gaan horen, dat hoorde er immers bij. Althans dat is wat je ervan begreep als je om je heen keek en naar de volwassen mensen luisterde. Toch zei de leraar of lerares dat je moest doen wat je leuk vindt. Ha! Dat gaan we ook doen, maakt u zich maar geen zorgen Mevrouw Passen.

Ik weet nu eindelijk wat ik echt wil! Ik wil namelijk advocaat worden! En dat is niet hetzelfde als mijn vriendjes en vriendinnetjes hoor. Nee, Pepijn wil notaris worden, Ruben vindt tandarts een prachtig beroep en wat dacht je van Sven? Hij wil directeur worden bij een energie bedrijf. Komt helemaal goed hoor, juffie! Maakt u zich maar geen zorgen!

Talent? Richting bepalen zul je bedoelen

Je had een richting gekozen, maar nu moest je toch echt een richting kiezen voor je studie. Je bent namelijk student en nu wordt het toch wel heel erg serieus. Tja, zoveel keuze .. weet je wat ik ga doen? Ik houd het lekker breed, ik ga kiezen voor de MER. Ja, weet je ik had het er met mijn vrienden over en we kwamen tot de conclusie dat je het gewoon lekker breed moet houden. Dan kan je na de studie alle kanten op.

Je trekt de deur achter je dicht en je neemt de wereld om je heen in je op. Je ruikt de geur van natgeregende stenen, je ziet kinderen spelend op hun zogenaamde motor langs rijden. Je ziet jeugd met een te grote rugzak op hun rug, je ruikt angst. Angst voor het feit dat er niet nog een studie komt. Je bent 25 jaar en je staat nu voor je oude school met je diploma in handen. Je ouders staan om je heen te glimlachen en geven je een knuffel. Dol trots dat ze zijn op je. Zo Hugo, nu begint de echte wereld lieverd. Ben je er klaar voor?

Ben ik er klaar voor? Nee! Nee, ik ben niet klaar voor de echte wereld! Ik weet niet wat ik wil!

Hallo wereld! Weet jij wie ik ben?

“Jumbo misschien, kak euhm .. ja weet ik veel!” Heb ik wat tijd om na te denken en ik verdien wat centen. Klinkt als een goed plan! Want wat wil ik eigenlijk? Wie ben ik eigenlijk? Waarom vroegen ze daar niet na op school?

Dan begint vaak een lange periode van lanterfanters met eenvoudig werk. Of het begin van een loopbaan die eigenlijk helemaal niet bij je past. Het geeft niet, het is zo gelopen. Het is niet erg, je bent namelijk niet de enige. Er zijn ontzettend veel jongeren die hiermee te maken hebben.

Geef me de tijd, wereld. Ik ben er nog niet klaar voor!

Je bent 25 jaar, je bent erachter wat je wilt. Je wilt weten wie jij precies bent en wat je nou echt leuk vindt. Want was is nou jouw talent? Waar wordt je nu echt blij van? Waar ligt mijn passie?

Dit zijn veel gestelde vragen, ik ook heb ze mijzelf afgevraagd. Ook aan anderen, wanhopig werd ik ervan. Het antwoord ligt dichterbij dan je denkt.

Je karakter, je persoonlijkheid .. daar ligt voor een groot deel je antwoord.

Nou is het niet makkelijk om je eigen talent vast te stellen. Je wordt verhinderd door de beelden en ideeën die je over jezelf hebt. Dat hebben anderen gezegd, testen die je gedaan hebt of dat idee heb jezelf gecreëerd door je milieu en cultuur. Toch wou ik er een blog over schrijven, het is namelijk anders dan iemand hierin face-to-face te coachen, maar het is het proberen waard #vindikheul!

Hoe we dat gaan doen? Dat vertel ik je in deel II die later deze week volgt. Anders wordt dit een intens, lange, enorme blogpost #focushouden En cliffhangers zijn leuk, zegt mijn vriendinnetje altijd! Dat schreeuwt ze dan ook zo intens hard, en wij? Wij doen mee en giechelen en ouwehoeren erover heen #snapje?

 

 

Laat een reactie achter

reacties

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*